Lunta sataa ja pipoja valmistuu... On tosiaan viime aikoina tullut tehtyä melko monta hattua. Ne on kyllä niin kivoja tehdä, kun valmistuvat nopeasti. Kaikenlaisia kokeilujakin siinä sivussa olen tehnyt, kuten neulahuovutusta ja pesukonehuovutusta. Tässä nyt viimeisimmät tuotokset. Ekaksi pipo kummitytölle. Värit on tytön toivomat ja kukka piti saada. Näki nimittäin meidän tytön kukkapipon ja totesi, että se on niin ihku. Eli tässä ihku pipo.

Meidän prinsessalle tein prinsessahatun. Tää oli nyt aikamoista kokeilua ja harjoittelua, kun eka kertaa Huopasesta neuloin. Pesukoneessa huovutin kruunuosan kahteen kertaan, kun ensimmäisellä kerralla oli liian iso. Kruunun ohje oli jossain Moda-lehdessä. Tein vielä ihan tavallisen pipon kruunun alle, kun eihän tuollaisella muuten tarkene. Askartelukaupasta käytiin valitsemassa helmet kruunuun ja heijastin vielä eteen. Ei tästä ihan sellainen tullut, kun kuvitelmissa oli, mutta ihan ok.

Isommalle tehtiin toivomuksien mukaan avaruushattu. Tääkään ei ihan putkeen mennyt, tuli sitten liian pieni vaikka olevinaan mittailin kaikki mitat oikein. Tein sitten alareunaan reippaasti joustinta lisää ja käänsin sen kaksin kerroin. Nyt menee korvillekin. Kuvassa on vielä ilman lisäyksiä. Roikkuvat raketit on heijastinkangasta. Edessä oleva kuva on joku Star Wars alus, jonka poika netistä valitsi. Kuva on tulostettu siirtotulostuspaperille ja tukikankaiden avulla silitetty pipoon. Ompelin vielä reunat, että varmasti pysyy.

Ja lopuksi äitillekin pipo. Tään pipon aihio on lojunut kaapissa jo ainakin yhden talven, kun oli niin tylsä ja enkä keksinyt/ehtinyt mitään sille tehdä. Nyt se sieltä löytyi ja idea myös. Huovuttamalla tein kaksi kukkaa ja niille neulomalla varret. Sitten vielä pari kukkaa huovutin pipo-osaan. Nyt tätä varmaan tulee käytettyä, tuli ihan kivan näköinen. Näitä kukkia tuntuu kyllä olevan nyt joka paikassa. Neulottuja, virkattuja, huovutettuja... Mistähän moinen kukkamania?